Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 veleuciliste@rrif.hr

Europass je portfelj od pet dokumenata namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i usporediv način. Pritom poboljšana vidljivost navedenih osobnih i profesionalnih kompetencija olakšava mobilnost diljem Europe radi provedbe cjeloživotna učenja doprinoseći na taj način razvoju kvalitetnog obrazovanja i strukovnog osposobljavanja. Inicijativa Europass istodobno olakšava mobilnost u svrhu stručnog usavršavanja u različitim sektorima i u cijeloj Europi, što obuhvaća zemlje Europske unije, Europskog gospodarskog područja, kao i zemlje kandidatkinje.

Europass životopis je osobni dokument koji Vam omogućuje da stečene vještine i kvalifikacije prikažete na jasan i pregledan način potencijalnim poslodavcima, obrazovnim ustanovama i ostalim relevantnim stranama.

Životopis sadrži sljedeće kategorije:

  • osobne podatke;
  • radno iskustvo,
  • obrazovna i strukovna postignuća,
  • jezično znanje;
  • dodatne sposobnosti s naglaskom na tehničke, organizacijske, umjetničke i društvene vještine, kao i znanja stečena neformalnim metodama učenja;
  • dodatne informacije kojima može biti nadopunjen životopis u obliku jednog ili više priloga.

Navedene su informacije o vlasniku Europass životopisa poredane kronološkim slijedom i s lakoćom mogu biti prilagođene određenoj svrsi. Sadržaj svojega Europass životopisa možete ažurirati ili izmijeniti u bilo kojem trenutku.

Europass životopis, također nazvan Europass Curriculum Vitae (CV), jest okosnica cjelokupne inicijative Europass, a ovaj dokument i Europass jezičnu putovnicu ispunjavate sami, dostupni su Vam na internetskim stranicama hrvatskoga Nacionalnog Europass centra zahvaljujući poveznici na stranice CEDEFOP-a (Europskoga centra za razvoj strukovnog obrazovanja), stoga ih ne morate tražiti ni od kojeg službenog tijela.

izvor: http://www.europass.hr/euros

 

O EUROPASSU

ŽIVOTOPIS

ISPUNITE ŽIVOTOPIS SADA

GLOSAR - Terminology of european education and training policy