Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 visoka-skola@rrif.hr

U okviru Erasmus+ projekta S.O.S. IB održana međunarodna edukacija

Objavljeno
07.07.2022.Od 13. do 18. lipnja 2022. sudjelovali smo na međunarodnoj edukaciji u okviru europskog projekta S.O.S. IB. (Simulacija održivog međunarodnog poslovanja) u Sloveniji. Organiziran je trening za ključno osoblje uključeno u razvoj rezultata projekta. Projekt ima za cilj razviti simulacije koje će omogućiti međunarodnu suradnju predavača u kreiranju, a studenata u učenju o održivom međunarodnom poslovanju putem digitalnog alata. Uz to, projekt razvija mobilnu igru za pružanje početnih vještina u održivom međunarodnom poslovanju i analizu o utjecaju inovativne pedagogije u odnosu na međunarodne simulacije na internacionalizaciju uključenih institucija visokog obrazovanja.

 

Edukaciju je organizirala Visoka škola za računovodstvo i financije VSR, a pohađali su je svi partneri na projektu. Tijekom intenzivnog tjedna12 polaznika radilo je na svim rezultatima projekta. Gošća predavačica dr. sc. Lea Bregar za sve sudionike održala je korisno predavanje o integraciji inovativne pedagogije u proces učenja. Polaznici su se upoznali s razvojnim alatom koji će omogućiti simulacije, a osim toga postavili su tehničke specifikacije za mobilnu igru. Najveći napori tijekom treninga uloženi su na razvoj sadržaja. 6 predavača s tri partnerske visokoškolske ustanove, uz pomoć stručnjaka za održivost, razvili su nacrt sadržaja za 9 simuliranih slučajeva i igru. Predstoji još puno posla, no predviđa se da će prva online testiranja započeti u veljači 2023. Štoviše, tijekom obuke obavljen je prvi krug razgovora s pedagoškim osobljem koji će pomoći u razumijevanju promjena u stavovima, iskustvima i vještinama odgajatelja u odnosu na inovativnu pedagogiju i internacionalizaciju.

   

Obuka je provedena u malom selu Adergas, okruženom zelenim livadama i jezercima, uokvirenom prekrasnim pogledom na planine, a naseljenom ljubaznim mještanima. Autentično prirodno okruženje i aktivnosti organizirane u lokalnom okruženju pružile su polaznicima potrebnu relaksaciju tijekom užurbanog radnog procesa. Odsjeli smo u obiteljskom hotelu, posjetili samostan Adergas, lokalnu pčelarsku i poljoprivrednu djelatnost u Cerkljama i organsku farmu planinskih pastira u Krvavcu. Održivi su bili i polaznici koji su uglavnom na trening dolazili zelenim prijevoznim sredstvima (carpooling).

 Projekt je sufinanciran iz programa Erasmus+ Europske unije i uključuje koordinirajuću organizaciju VŠR -Visoku školu za računovodstvo i financije, te partnerske organizacije RRiF Visoku školu za financijski menadžment, VUM -Sveučilište za menadžment Varna i Hrvatski institut za društveno odgovorno poslovanje - IDOP.