Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 visoka-skola@rrif.hr

Postanite Voditelj održivih financija!

Objavljeno
23.06.2022.

Kroz program cjeloživotnog obrazovanja "Osposobljavanje za voditelja održivih financija" obradit će se teme vezane za održive financije kao nužnog preduvjeta za postizanje održivog razvoja poslovnog i financijskog sektora pa tako i društva u cjelini. 

Cilj programa je osposobiti polaznike za razumijevanje temeljnih koncepata održivih financija kroz: 

  • analize zakonodavnog paketa održivih financija čime će polaznicima biti jasan proces usklade te rokovi i obveze koje je potrebno implementirati u poslovanje
  • identifikaciju rizika i postavljanje ESG (Environmental, Social i Governance) ciljeva koje je potrebno ostvariti kako bi organizacije smanjile negativne učinke klimatskih
    utjecaja
  • rad na digitalnim alatima za unaprjeđenje procesa prikupljanja ESG podataka i usklade s EU taksonomijom
  • razumijevanje i svladaju postupak analize i izrade izvještaja o održivosti i EU taksonomiji 
  • identificiranje, izračun te analizu ESG pokazatelje za potrebe korporativnog izvještavanja, izvještavanja financijskim institucijama te apliciranja na EU programe i fondove. 

Kroz sadržaj programa polaznici se upoznaju s temeljnim problemima ostvarenja održivog razvoja te koje su sve mogućnosti i prilike na raspolaganju kako bi se poslovni i financijski sektor mogao prilagoditi novim zakonodavnim i tržišnim pritiscima. 

Uvjeti za upis: završen preddiplomski studij.
Program traje 75 nastavnih sati.
Planirani početak programa je 10. listopada 2022. godine.


Nastava će se održavati ponedjeljkom, utorkom i srijedom od 16,30 do 19,45 u prostorijama RRIF Visoke škole, Martićeva 29, Zagreb i online.


Nakon završenog programa i uspješno položenog ispita polazniku se izdaje Uvjerenje o završenom programu “Osposobljavanje za voditelja održivih financija”.


Detaljan opis programa pronađite OVDJE, a za više informacija kontaktirajte nas na e-mail: visoka-skola@rrif.hr ili telefon 01/4699-435.