Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 veleuciliste@rrif.hr

Gostovanje dr.sc. Ivora Altarasa Pende, izv. prof. u emisiji "Perspektiva"

Objavljeno
25.03.2024.

Prošlog tjedna profesor Ivor Altaras Penda imao je priliku biti gost na podcastu „Perspektiva“ koje je organizirao Savez Roma Republike Hrvatske. Tijekom tog gostovanja razgovaralo se o raznim temama koje su se doticale odnosa profesora i studenata, kao i o temi novca koju je profesor obradio u svojoj knjizi "Memento moneta: Povijesne zgode i nezgode ispričane novcem". Istaknuta tema je djelom i rezultat kolegija "Tržište novca i kapitala" koji profesor predaje na Veleučilištu RRiF.

Profesor ističe zašto je u iracionalnim vremenima važno zadržati ravnotežu i povezati se sa svojom unutarnjom dušom. Također je podijelio svoje iskustvo kako upravo tu ravnotežu ostvaruje kroz planinarenje, naglašavajući važnost kontemplacije i povezanosti s prirodom u suočavanju s izazovima suvremenog života.

S obzirom na raznolikost tema, razgovor je vrlo dinamičan i informativan, te je moguće dobiti korisne uvide iz različitih područja.

Ukoliko želite saznati nešto više o temama koje predstavljaju važne aspekte suvremenog društva i obrazovanja, emisija "Perspektiva" dostupna je putem linka: https://www.youtube.com/watch?v=cfwDL5-5dvQ