Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 visoka-skola@rrif.hr

Baze besplatnih e knjiga i časopisa

Objavljeno
08.04.2020.

Kako nam literatura iz Knjižnice RRiF VŠ nije dostupna, donosimo vam poveznice na neke od besplatnih baza e knjiga, a popis će se redovito dopunjavati.

Također podsjećamo studente RRiF Visoke škole da iskoriste mogućnost besplatnog pristupa stručnim časopisima Računovodstvo, revizija i financije i Pravo i porezi u kojima mogu pronaći aktualne i stručne informacije i članke za učenje, kao dodatak nastavnim materijalima, za izradu seminara i sl.

 

Portal elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu omogućuje pristup bazama podataka s nacionalnom licencijom temeljem sporazuma o suradnji Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske o nabavi i osiguranju, dostupnosti te korištenju elektroničkih izvora znanstvenih i stručnih informacija.
Na Portalu je osiguran pristup i bazama podataka s licencijom Sveučilišta u Zagrebu.

 

CROSBI

Hrvatska znanstvena bibliografija CROSBI na jednom mjestu okuplja cjelovitu i sveobuhvatnu znanstvenu publicistiku hrvatskih istraživača. Uključena su sva područja znanosti, sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja, sve vrste publikacija i radova koji proizlaze iz istraživačkih aktivnosti.

 

INTERNATIONAL SCIENTIFIC PUBLICATIONS

International Scientific Publications je skup on-line znanstvenih časopisa s otvorenim pristupom, koje objavljuje Science Events Ltd.

 

HRČAK

Hrčak je centralni portal koji na jednom mjestu okuplja hrvatske znanstvene i stručne časopise koji nude otvoreni pristup svojim radovima (ili bar bibliografskim podacima i sažetcima svojih radova).

 

DOAJ (Directory of Open Access Journals)

DOAJ (Directory of Open Access Journals) je sveobuhvatna zbirka znanstvenih i stručnih časopisa u otvorenom pristupu.

 

REPEC (Research Papers in Economics)

Ova baza nastala je zajedničkim zalaganjem volontera iz preko 99 zemalja, s ciljem razmjene informacija i istraživanja iz područja ekonomije. Cilj projekta je decentralizirana baza radnih materijala, članaka i softverskih komponenti. REPEC-ovi materijali su besplatni.

 

BOOKBOON

Preuzimanje besplatnih e-knjiga i udžbenika.

UNESCO-va digitalna arhiva u otvorenom pristupu

Putem projekta “Digitaliziranje naše zajedničke povijesti UNESCO-a” dosad je digitalizirano 1.350.076 videa, filmova, fotografija, zvučnih zapisa i službenih dokumenata i sl. Svi materijali su slobodno dostupni putem UNESCO-ve digitalne platforme.

 

FREE E BOOKS

 

 

 

 

foto:https://blogs.stthomas.edu/libraries/2016/02/01/time-limits-shortened-for-e-book-checkouts/