Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 veleuciliste@rrif.hr

    

 

WEB STRANICA PROJEKTA


rujan 2023.

Pripremljena je brošura našeg projekta SOS IB. Možete ju preuzeti OVDJE.

11.5.2022.

Održana je radionica "Analiza potreba" tijekom kojeg su partneri iz IDOP-a predstavili rezultate istraživanja Analiza utjecaja - različitih ESG tema koje su relevantne za visoka učilišta. Uz predstavljanje rezultata, partneri su kroz raspravu uvidjeli i dodatna područja održivosti koja se mogu implementirati u rad visokoškolskih ustanova.
Zaključeno je kako je važno u istraživanje uključiti i studente te je pripremljen upitnik Analiza potreba koji ispituje zainteresiranost studenata za različita područja održivog razvoja u odnosu na nastavni sadržaj. Upitnik je distribuiran među studentima, a dostupan je OVDJE

  

10./11.3.2022.


U okviru međunarodnog Erasmus+ projekta Simulation of Sustainable International Business (S.O.S. IB), koji će razvijati digitalne simulacije za podučavanje i učenje o održivom međunarodnom poslovanju, partneri projekta konačno su se susreli uživo! Dana 10. i 11. ožujka 2022. godine održan je drugi (hibridni) transnacionalni sastanak partnera na Visokoj školi za računovodstvo i financije (VŠR) u Ljubljani, gdje je većina središnjeg projektnog tima imala priliku razgovarati licem u lice.

Svi sudionici upoznali se se s najnovijim razvojem projekta (od našeg prvog virtualnog sastanka krajem siječnja), uključujući maketu digitalnog alata SOS IB koji će omogućiti simulacije održivog međunarodnog poslovanja u procesima učenja, te strategiju diseminacije projekta i praćenje njegove provedbe. Gostujuće predavanje održala je dr. Lea Bregar, koja je predstavila glavne aspekte inovativne pedagogije u kontekstu digitalnog obrazovanja.

         


9.2.2022.

31. siječnja i 1. veljače 2022. održani su inicijalni sastanci partnera projekta S.O.S. International Business.

Sudionici projekta, VŠR - Visoka šola za računovodstvo in finance voditelj projekta, RRiF  Visoka škola za financijski menadžment, IDOP- Institut za društveno odgovorno poslovanje  i  VUM - Varna University of Management predstavili su svoje ustanove te dogovorili zajednički okvir djelovanja.

Prve aktivnosti su krenule!     

 

Sa zadovoljstvom vas obavještavamo da je trogodišnji međunarodni projekt Simulation of Sustainable International Business, u kojem će naša RRiF Visoka škola sudjelovati ​​kao partner, odabran za financiranje u okviru natječaja Erasmus+ 2021 (Partnerstva za suradnju – suradnička partnerstva (Ključna aktivnost 2 - KA2).

S.O.S. Konzorcij međunarodnih partnera uključuje ustanove iz Slovenije VŠR - Visoka šola za računovodstvo in finance kao voditelja projekta, Hrvatske  -RRiF  Visoka škola za financijski menadžment i IDOP- Institut za društveno odgovorno poslovanje te Bugarske  VUM - Varna University of Management. Cilj projekta je razvijanje digitalnog alata za simulaciju održivog međunarodnog poslovanja u procesima učenja. U razvoj i testiranje alata uključit će se predavači i studenti sa svih visokoškolskih ustanova koje sudjeluju u projektu.

Uz digitalni alat za koji se planira primjena u u visokom obrazovanju i poslovnom okruženju, u okviru projekta razvit će se online igra koja će pojedincima omogućiti samostalno učenje osnova održivog međunarodnog poslovanja. Paralelno s razvojem alata i igre će se izraditi studija o utjecaju digitalizacije na internacionalizaciju manjih visokoškolskih ustanova. Po završetku projekta, alat i igra će biti besplatno dostupni online.

 Pred nama je puno posla i veselimo se tome.

O projektu i njegovom napretku ćemo vas obavještavati putem svih naših online kanala.