Martićeva 29, Zagreb   tel: +385 1 46 99 735 veleuciliste@rrif.hr

lipanj 2024.

Profesor Ivan Marchevski s D. A. Tsenov Academy of Economics  , Bugarska održao je gostujuća predavanja studentima druge godine studija.

Predavanja su održana u okviru Erasmus+ programa, a studenti su imali prilike proširiti svoje znanje i iz druge grane ekonomije - marketinga.

veljača 2024.

U Zagrebu je održan sastanak sudionika projekta Simulation of Sustainable International Business.
Tijekom dvodnevnog susreta proveli smo internu evaluaciju projekta i napravili planove za buduće diseminacijske aktivnosti i aktivnosti za iskorištavanje rezultata projekta. Zainteresirana veleučilišta, sveučilišta, poduzeća, nevladine organizacije moći će uskoro sudjelovati u osposobljavanju za korištenje naših digitalnih alata i pripremu obrazovnih simulacija na području  međunarodnog poslovanja na interdisciplinarnan, interaktivan i vrlo praktičan način.

Naš susret prethodio je 1. ožujku, kada se u Bugarskoj slavi dolazak proljeća ili Baba Marta. Cijeli tim tako je od svojih bugarskih partnera dobio martenice koje tradicionalno razmjenjuju prijatelji i rodbina uz želje za dobro zdravlje i sreću.

Krajem godine, ponovno u Zagrebu, održat će se posljednji sastanak partnera u projekta S.O.S IB no međuvremenu, vraćamo se na posao i nadamo se da se vidimo na nadolazećim treninzima!lipanj 2023.
Našu ustanovu posjetio je predstavnik financijskog odjela Polytechnic of Porto; School of Management and Technology koji je na Veleučilištu RRiF proveo pet dana u svrhu stručnog usavršavanja. Uz praćenje rada financijskog odjela Veleučilišta kolega je imao priliku upoznati i naš grad, kulturu i povijest.svibanj 2023.
Knjižnicu našeg Veleučilišta posjetila je gđa. Petra Venek Zagoričnik sa Fakulteta za komercialne in poslovne vede Celje, Slovenija.
Tijekom boravka na našoj ustanovi pratila je rad naše voditeljice knjižnice gđe. Mateje Jurčević te su razmijenile stručna znanja. 

  

travanj 2023.
U okviru Erasmus+ programa održano je gostujuće predavanje dr.sc. Vide Mayr sa Visoke šole za računovodstvo in finance, Ljubljana, Slovenija.

Profesorica Mayr doktorica je znanosti i viši predavač iz područja prava te odvjetnica specijalistica trgovačkog prava. Uz nastavu radi i u Odvjetničkom uredu Mayr. Područja djelovanja dr. Vide Mayr su građansko pravo, trgovačko pravo - posebice pravo društava i upravno pravo.

Na našem Veleučilištu održala je, u okviru pravnih kolegija, predavanja na temu: „Najčešći privredni subjekti u Sloveniji“.listopad 2022.

RRiF Visoka škola sudjelovala je na Erasmus danima koji je održan na razini cijele EU!

13. listopada 2022. obilježili smo Erasmus dan virtualnim događanjem u organizaciji s našom partnerskom ustanovom iz Ljubljane - Visokom šolom za računovodstvo in finance (VŠR).

Naše Erasmus+ studentice podijelile su svoja iskustva Erasmus+ mobilnosti na VŠR gdje su sudjelovale su u tzv. blended Erasmus+ mobilnosti te su svoje obveze odrađivale dijelom u Ljubljani, a dijelom (u virtualnom obliku) iz Zagreba.

S Mojcom Mayr i Martinom Herceg Rendeli iz Međunarodnih ureda Visoke šole za računovodstvo in finance  i RRiF Visoke škole razgovarali smo o internacionalizaciji »kod kuće« te partnerskom Erasmus+ projektu SOS IB u kojem će ove akademske godine moći sudjelovati studenti obiju institucija.

PREZENTACIJA - ERASMUS DANI na RRiF VŠ I VŠR.

   

 

svibanj 2022
Erasmus studenti održali su studentima RRiF Visoke škole predstavljanje svojih ustanova. Studenti su imali mogućnosti saznati kako je studirati na Ondokuz Mayis University, Samsun, Turska i Universidad de Almeria, Almeria, Španjolska. 

 


svibanj 2022
Održan Erasmus tjedan
Od 16. do 21. svibnja na RRiF Visokoj školi održao se Erasmus+ tjedan tijekom kojeg su održana  zanimljiva predavanja nastavnika s gostujućih visokoškolskih ustanova. Studenti su imali priliku sa gostujućim nastavnicima razgovarati, u živo i online, o ustanovama i zemljama iz kojih dolaze te predmetima i studijskim programima u koje su uključeni. Uključeni su bili nastavnici sa ustanova iz Portugala, Bugarske i Slovenije.  

 
Sa Fakultetet za komercialne in poslovne vede posjetila nas je, u svrhu stručnog usavršavanja, djelatnica administrativnog odjela. Tijekom boravka, kroz praćenje rada RRiF Visoke škole, dobila je uvid u administrativne procese i procese kontrole kvalitete.ožujak 2022
Petra Golob i Katja Špegelj sa Fakulteta za komercialne in poslovne vede, Celje, Slovenija posjetile su RRiF Visoku školu i Zagreb. Tijekom boravka - u svrhu stručnog usavršavanja, kolegice su se upoznale s radom Odjela za međunarodnu suradnju, provođenjem programa mobilnosti i KA2 projekta na RRiF Visokoj školi te sustavom unutarnjeg vrednovanja kvalitete ustanove. Svoja iskustva prenijela su zaposlenicima RRiF Visoke škole.

  

10./11.3.2022.

U okviru međunarodnog Erasmus+ projekta Simulation of Sustainable International Business (S.O.S. IB), koji će razvijati digitalne simulacije za podučavanje i učenje o održivom međunarodnom poslovanju, partneri projekta konačno su se susreli uživo! Dana 10. i 11. ožujka 2022. godine održan je drugi (hibridni) transnacionalni sastanak partnera na Visokoj školi za računovodstvo i financije (VŠR) u Ljubljani, gdje je većina središnjeg projektnog tima imala priliku razgovarati licem u lice.

Svi sudionici upoznali se se s najnovijim razvojem projekta (od našeg prvog virtualnog sastanka krajem siječnja), uključujući maketu digitalnog alata SOS IB koji će omogućiti simulacije održivog međunarodnog poslovanja u procesima učenja, te strategiju diseminacije projekta i praćenje njegove provedbe. Gostujuće predavanje održala je dr. Lea Bregar, koja je predstavila glavne aspekte inovativne pedagogije u kontekstu digitalnog obrazovanja.

         

 

9.2.2022.

31. siječnja i 1. veljače 2022. održani su inicijalni sastanci partnera projekta S.O.S. International Business.

Sudionici projekta, VŠR - Visoka šola za računovodstvo in finance voditelj projekta, RRiF  Visoka škola za financijski menadžment, IDOP- Institut za društveno odgovorno poslovanje  i  VUM - Varna University of Management predstavili su svoje ustanove te dogovorili zajednički okvir djelovanja.

Prve aktivnosti su krenule!     

    studeni 2021.
Od 2. do 5. studenog 2021.  održano je niz gostujućih predavanja u okviru Erasmus+ programa.

RRiF Visoku školu posjetile su predavačice partnerskog visokog učilišta Instituto Politecnico do Porto - P.PORTO dr.sc. Ana Borges, dr.sc. Alexandra Braga i dr.sc. Aldina Correira. 
Predavačice su, osim zanimljivih predavanja, studentima predstavile i svoje visoko učilište, grad Porto i Portugal.


studeni 2021.

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na međunarodnu konferenciju „Sustainability – the Future of  Business” koja će se održati 1. - 2. lipnja 2022. godine u hibridnom načinu na Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach, Katowice, Poljska. 

Konferencija – multiplikativni događaj završne faze projekta Economics of Sustainability financiranog iz Programa strateškog partnerstva EU Erasmus+, a u kojem sudjeluje i RRiF Visoka škola, okupit će predstavnike znanstvenika, nastavnika i studenata, pripadnike civilnog društva, predstavnike poduzeća i donositelja odluka kako bi raspravljali o raznim aspekatima održivosti i istražili mogućnosti oblikovanja gospodarskog razvoja i društvene dobrobiti u svojim područjima rada.

Konferencija je besplatna, a sudjelovati se može online ili " u živo" u prostorijama Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach.

Više informacija o načinu sudjelovanja i objave radova te temama konferencije na sljedećoj poveznici: https://econosteam.eu/conference-2022/

ožujak, 2021.

Treći transnacionalni projektni sastanak održan je na daljinu 23.3.2021., a formalni domaćin bilo je Sveučilište u Mariboru. 
Na sastanku su partneri projekta predstavili prvi rezultat - sadržaj udžbenika „Economics of Sustainability“. 

   ožujak, 2021.

Nova generacija programa Erasmus+ i Europske snage solidarnosti 2021.-2027. predstavljena je 26. ožujka 2021. na videokonferenciji "Novi početak za bolje sutra- Erasmus+ i Europske snage solidarnosti" u organizaciji Agencije za mobilnost i programe EU, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Osim novosti u programima više od 500 sudionika imalo je priliku pogledati osobna iskustva i primjere kako programi Erasmus+ i Europske snage solidarnosti mijenjaju Hrvatsku nabolje, odnosno pridonose boljem obrazovanju, uključivijem društvu, većim mogućnostima za mlade, inovativnim rješenjima za izazove današnjice, vještinama budućnosti. Iskustva sudionika iz prethodnog razdoblja programa (2014. - 2020.) koja su pozitivno utjecala na njihove živote možete pogledati kroz 5 kratkih filmova u režiji Roberta Knjaza.    
veljača, 2021.

Gamifikacija - korištenje elemenata iz igara i tehnika kojim su igre dizajnirane kako bi se ljudi motiviralo da ostvare svoje ciljeve je novi trend u obrazovanju. Upravo je gamifikacija bila glavna tema projektnog sastanka partnera projekta Economics of Sustainability. RRiF Visoka škola i ostali sudionici projekta iz Poljske, Italije, Republike Sjeverne Makedonije, Litve i Slovenije podijelili su svoja iskustva u korištenju gamifikacije u obrazovanju i učenju.

         studeni 2020.

Erasmus+ projekt Economics of Sustainability u kojem sudjeluje RRiF VŠ nastavlja djelovati online. 12.11.2020. održan je redoviti sastanak nositelja i partnera projekta. Na online sastanku predstavljen je dosadašnji tijek i rezultati projekta te su dogovorene daljnje aktivnosti.

 

studeni 2020. 

Erasmus+ info dan ove godine održan je u virtualnom okruženju putem Microsoft Teams. Studenti su upoznati s mogućnostima koje su im na raspolaganju tijekom ove akademske godine, ali i s iskustvima bivših korisnika programa. A za sva pitanja i dalje smo na raspolaganju na erasmus@rrif.hr.

  

listopad 2020.
15., 16. i  17. listopada 2020. održani su Erasmus dani koji se svake godine, od 2017. održavaju diljem svijeta.
Ukupno je, na svjetskoj razini održano preko 5000 događanja. Biše o manifestaciji pročitajte na poveznici: https://www.erasmusdays.eu/
Vizual Erasmus dana 2020

rujan 2020. 

Održan je redovni online sastanak na kojem su sudionici rezimirali realizirane aktivnosti te definirali nadolazeće. Veseli nas uspješan nastavak projekta!

srpanj 2020.

Mariana i Simão nedavno su završili svoj studentsku razmjenu u sklopu Erasmus programa. Sa nama su, javljajući se iz Portugala, podijelili svoje dojmove iskustva iz ovog, po svemu neuobičajenog razdoblja mobilnosti.


srpanj 2020.
U okviru Erasmus+ projekta Economics of Sustainability čiji je RRiF Visoka škola ponosni partner, sudjelovali smo na online sastanku na kojem smo s kolegama prošli kroz aktualne teme i dogovorili sljedeće korake u sklopu ovog vrijednog projekta. Za više informacija o projektu posjetiti internet stranicu projekta www.econosteam.eulipanj 2020.

RRiF Visoka škola potpisala je Sporazum o suradnji sa slovenskim Fakultetom za komercialne in poslove vede u Celju! U sklopu te suradnje odvija se projekt Nadgradnja kariernega centra FKPV financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva obrazovanja Republike Slovenije u kojem sudjeluje i predavačica RRiF VŠ dr. sc. Tamara Cirkveni Filipović, prof.v.š.

svibanj 2020.

Održan je virtualni kick-off sastanak Erasmus+ projekta Economics of Sustainability!Uz online upoznavanje sa ostalim sudionicima projekta i prezentiranje institucija sa kojih dolaze, definirale su sedaljnje aktivnosti i tijek projekta. 
Više o projektu: https://bit.ly/RRiFEconomicsprosinac 2019.

  
U okviru programa Erasmus+, RRiF Visoku školu posjetile su predstavnice Visoke šole za računovodstvo in finance iz Ljubljane, Slovenija. U mobilnosti su sudjelovale Andreja Može, voditeljica knjižnice i Mojca Mayr, voditeljica projektnog ureda. Tijekom posjeta upoznali smo naše gošće s radom visoke škole, posebno knjižnice i tajništva. Uz službeni dio, ovaj posjet pridonio je kulturnoj razmjeni i upoznavanju adventskog Zagreba.


rujan 2019. 
ODRŽAN ERASMUS+ INFO DAN ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

Dana 12.9. o.g. održan je Erasmus+ info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentirane mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+.


lipanj 2019. 
ODRŽAN ERASMUS+ GUERRILLA WEEK

Četvrti  ERASMUS+ Guerrilla Week održan je od 3. do 6. lipnja 2019. na našoj visokoj školi. Svoja iskustva o Erasmus + programu studentima su prenijeli nastavnici, ali i nenastavno osoblje te studenti koji su u njemu sudjelovali Studentima je predstavljen i način prijave na natječaj kao i prava i obveze studenata tijekom mobilnosti. Također su  imali priliku doznati sve što ih zanima, a nisu se usudili pitati, o sudjelovanju u Erasmus+ programu- stručnoj praksi i studijskom boravku u inozemstvu. Studenti su upoznati s novim mogućnostima programa Digital Oportunity Traineeships i posebnim mogućnostima za studente iz podzastupljenih i ranjivih skupina.

Erasmus wants you


svibanj 2019.


U okviru programa Erasmus+ gostujuće predavanje održala je dr.sc. Tatjana Dolinšek sa Fakulteta za korporativne in poslovne vede, Celje, Republika Slovenija.
Predavanje je održano u okviru kolegija Međunarodno računovodstvo na temu: "slovenski računovodstveni standardi".


svibanj 2019.


U okviru programa Erasmus+ gostujuće predavanje održala je mag. Suzana Tokić, ST Konzultacije davčno in poslovne svetovanje d.o.o. iz Kopra, Republika Slovenija. 

Suzana Tokič ima dugogodišnje iskustvo u savjetovanju gospodarskih subjekata i fizičkih osoba u riješavanju problema vezanih uz primjenu poreznog zakonodavstva. Autor je mnogih  priručnika i članaka i dugi niz godina predaje na brojnim seminarima i radionicama. 

Teme predavanja bile su: Porezni sustav u Sloveniji – PDV i POREZ NA DOBIT.


travanj 2019.
TINO BEGO, DIPL. IUR., PREDAVAČ, ODRŽAO PREDAVANJE NA VISOKOJ ŠOLI ZA RAČUNOVODSTVO IN FINANCE U LJUBLJANI 

Nastavnik na RRiF VŠ, nositelj predmeta Ugovorno trgovačko pravo - Tino Bego, dipl. iur., predavač,  održao je gostujuće predavanje na Visokoj šoli za računovodstvo in finance u Ljubljani u okviru Erasmus+ programa. Na predmetu Pravo za računovodje govorio je o sličnostima i razlikama između Hrvatske i Slovenije u području zaštite osobnih prava i regulacije GDPR-a, te bio na raspolaganju studentima za individualne konzultacije o toj i srodnim temama. 


travanj 2019.
ANA SOFIA MONTENEGRO COELHO, INSTITUTO DE ESTUDOS SUPERIORE DE FAFE, PORTUGAL

Gošća iz Portugala održala je od 23. do 26. travnja 2019. više predavanja u okviru kolegija Poduzetništvo: Entrepreneurship, Strategy of Small and Medium Portuguese Companies, An overview of the tourism in Portugal, Some Specified Portugal Regions Seasonallity in Tourism, Some Portuguese Strategies to Minimize the Negative Impact.


travanj 2019.
VENTSISLAV VASILEV, T.A. TSENOV ACADEMY OF ECONOMICS, SVISTOV, BUGARSKA

Od 08. do 12. travnja na RRiF VŠ gostovao je profesor VENTSISLAV VASILEV iz Bugarske. Na kolegiju Poslovanje osiguravajućih društava gost profesor je održao nekoliko predavanja na teme: The insurance market in Bulgaria, Obligatory insurance in Bulgaria, The Main Non-life reinsurance covers.


travanj 2019. 
GOSTOVANJE DR. 
SC. ŽIVKA BERGANTA, VISOKA ŠOLA ZA RAČUNOVODSTVO IN FINANCE, LJUBLJANA, SLOVENIJA

Dana 01.04.2019. RRiF VŠ posjetio je dr. sc. Živko Bergant sa Visoke šole za računovodstvo iz Ljubljane. Profesor je održao predavanja na temu: "Novi pogled na dodanu vrijednost" i "Pokazatelji likvidnosti". Predavanja su slušali studenti specijalističkog diplomskog studija, u okviru kolegija Korporativne financije i Financijsko restrukturiranje i sanacija poduzeća.


siječanj 2019.

O SVOM STUDIJSKOM BORAVKU I ISKUSTVIMA GOVORILA JE NAŠA STRUČNA SPECIJALISTICA SUZANA BRNADIĆ

Dana  17.1.2019.  održan je zanimljiv i informativan sastanak o Erasmus+ programu i mogućnostima odlazne mobilnosti za naše studente. Kako se prijaviti? Što očekivati? Kako spojiti učenje, usavršavanje i uživanje? - biti će neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovor.


rujan 2018. 
ODRŽAN ERASMUS+ INFO DAN ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

Dana 18.9. održan je Erasmus+ info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentirane mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+.


lipanj 2018. 
ODRŽAN ERASMUS+ GUERRILLA WEEK

Treći  ERASMUS+ Guerrilla Week održan je od 30. svibnja do 4. lipnja 2018. na našoj visokoj školi. Svoja iskustva o Erasmus + programu studentima su prenijeli nastavnici, ali i nenastavno osoblje te studenti koji su u njemu sudjelovali Studentima je predstavljen i način prijave na natječaj kao i prava i obveze studenata tijekom mobilnosti. Također su  imali priliku doznati sve što ih zanima, a nisu se usudili pitati, o sudjelovanju u Erasmus+ programu- stručnoj praksi i studijskom boravku u inozemstvu.

Erasmus wants you


svibanj 2018
POSJET DR.SC. TATJANE DOLINŠEK SA FAKULTETA ZA KOMERCIALNE IN POSLOVNE VEDE, CELJE, REPUBLIKA SLOVENIJA

Od 7. do 11. svibnja u okviru Erasmus+ programa RRiF Visoku školu za financijski menadžment posjetila je dr.sc. Tatjana Dolinšek.
Profesorica je održala gostujuća predavanja studentima preddiplomskog studija u okviru kolegija Međunarodno računovodstvo.

Uz održanu nastavu, dr.sc. Dolinšek održala je i susrete s nastavnicima RRiF Visoke škole te, u okviru dugogodišnje suradnje, razmijenila iskustva vezana uz nastavni proces i funkcioniranje ustanova.

  


ožujak 2018. 
POSJET DR.SC. LYUBCHO VARAMEZOVA I DR.SC. EMILA NIKOLOVA, THE D.A. TSENOV ACADEMY OF ECONOMICS , SVISHOTOV, BUGARSKA

Od 19. do 23. ožujka  u okviru Erasmus+ programa RRiF Visoku školu za financijski menadžment posjetili su profesori sa The D.A. Tsenov Academy of Economsic, Svishotov dr.sc. Lyubcho Varamezov i dr.sc. Emil Nikolov.

Dr.sc. Lyubco Varamezov održao je nastavu studentima preddiplomskog studija računovodstveno – financijskog smjera dok je dr.sc. Emil Nikolov svoje predavanje održao u okviru diplomskog studija Korporativne financije. Uz predavanja, gosti su predstavili i svoju ustanovu i zemlju iz koje dolaze te održali sastanke s dekanicom i prodekanom za nastavu RRiF Visoke škole.

Varamezov-1  preuzmi (2)


veljača 2018.
STIGLI SU NAM GOSTI STUDENTI IZ PORTUGALA

U sklopu Erasmus+ programa sa Polytechnic Institute of Braganca – School of Technology and Management, Portugal ljetni semestar na RRiF Visokoj školi provesti će Nuno Miguel Coutinho Neiva,  Manuel Davide Fernandes Delgado,  João Xavier Poças Gomes i   Tiago Cunha Alfarela. veljača 2018.
STUDENTICA SUZANA BRNADIĆ NA STUDIJSKOM BORAVKU U PORTUGALU

Naša studentica  Suzana Brnadić otputovala je u Portugal, na fakultet IESF (INSTITUTO DE ESTUDOS SUPERIORES DE FAFE LDA).
Tamo će  u okviru Erasmus+ programa odraditi studijski boravak u svrhu studija.


rujan 2017. 
ODRŽAN ERASMUS+ INFO DAN 
ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

12.9. održan je Erasmus+ info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentirane mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+.


svibanj/lipanj 2017. 
POSJET DR.SC. SYLVIYE KOSTOVE, THE D.A. TSENOV ACADEMY OF ECONOMICS , SVISHOTOV, BUGARSKA

Od 29. svibnja do 02. lipnja u okviru Erasmus+ programa RRiF Visoku školu za financijski menadžment posjetila je  profesorica Sylviya Kostova sa The D.A. Tsenov Academy of Economsic, Svishotov.

Tijekom boravka profesorica Kostova održala je predavanja na preddiplomskom stručnom studiju iz područja revizije te održala sastanke sa nastavnicima RRiF Visoke škole.

2017-05-29-D750-008737-1500


svibanj 2017. 
ODRŽAN ERASMUS+ GUERRILLA WEEK

Drugi  ERASMUS+ Guerrilla Week održan je od 15. do 19. svibnja 2017. na našoj Visokoj školi. Svoja iskustva o Erasmus + programu studentima su prenijeli nastavnici, ali i nenastavno osoblje te studenti koji su u njemu sudjelovali Studentima je predstavljen i način prijave na natječaj kao i prava i obveze studenata tijekom mobilnosti. Također su  imali priliku doznati sve što ih zanima, a nisu se usudili pitati, o sudjelovanju u Erasmus+ programu- stručnoj praksi i studijskom boravku u inozemstvu.

Erasmus wants you

unnamedNOVI LOGO ERASMUS

DSCF6215DSCF6222
 DSCF6224 DSCF6210


siječanj 2017.
GOSTOVANJE DOC. DR. SC. BRANKO MAYR, VISOKA ŠOLA ZA RAČUNOVODSTVO LJUBLJANA

Od 11.-13. siječnja 2017. u okviru Erasmus+ programa na RRiF Visokoj školi gostovao je doc. dr. Branko Mayr sa Visoke škole za računovodstvo u Ljubljani.

mayrbDoc. dr. Branko Mayr je ovlašteni revizor, državni unutarnji revizor, ovlašteni poslovni procjenitelj, certificirani poslovodni računovođa, porezni savjetnik, stalni sudski vještak i pridruženi član ACFE (Association of Certified Fraud Examiners).

Doc. dr. Mayr održao je tri predavanja na sve tri studijske godine a prezentirane su teme:

Public finances in Slovenia, Slovenia and the crisis, Public debt Slovenia, Sale of companies in Slovenia, Borrowing
Slovenia, Deposits of Slovenia abroad, Value added tax in Slovenia.

Studenti su iskazali interes za navedene teme i nakon predavanja postavljali dodatna pitanja.

Osim predavanja, cijenjeni gost sastao se i profesorima RRiF VŠ i dekanicom dr. sc. Đurđicom Jurić pri čemu su razmijenili
iskustva vezana uz ove dvije srodne Visoke škole i studijskim programima koji se na njima izvode, te dogovorili
buduću suradnju.


rujan 2016. 
ODRŽAN ERASMUS INFO DAN 
ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

14.9. održan je Erasmus info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentirane mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+.


rujan 2016. 
POSJET TSVETELINE TELBIS SA THE D.A. TSENOV ACADEMY OF ECONOMICS , SVISHOTOV, BUGARSKA

U okviru programa Erasmus+ našu ustanovu posjetila je kolegica Tsvetelina Telbis, Erasmus+ Operational Coordinator sa The D.A. Tsenov Academy of Economics, Svishotov, Bugarska.

Kolegica je u okviru mobilnosti u svrhu osposobljavanja posjetila Odjel za međunarodnu suradnju, ali se upoznala i sa radom drugih odjela RRiF Visoke škole za financijski menadžment. Tijekom posjeta razmijenjena su iskustva, ali se naglasak stavio i na poteškoće pri provođenju aktivnosti mobilnosti na ustanovama.


svibanj 2016. 
POSJET TSVETANE SHENKOVE SA THE D.A. TSENOV ACADEMY OF ECONOMICS , SVISHOTOV, BUGARSKA

Od 9. do 13. svibnja 2016. u okviru programa Erasmus+ našu ustanovu posjetila je profesorica  Tsvetana Shenkova sa The D.A. Tsenov Academy of Economics, Svishotov, Bugarska.

Uz niz predavanaj iz kolegija Poslovni engleski jezik profesorica Shenkova održala je i sastanke sa dekanicom i nositeljicom kolegija Poslovni engleski jezik profesoricom Dubravkom Paris na temu proširivanja daljnje suradnje, ali i razmjene dobre prakse u nastavi. Studentima svih studijskih godina profesorica Shenkova održala je i prezentaciju The d.A. Tsenov Academy of Economics , Svishotova i Bugarske.


svibanj 2016. 
PRVI ERASMUS+ GUERRILLA WEEK

Od 2. do 12. svibnja održao se  prvi ERASMUS+ Guerrilla Week na našoj visokoj školi. Tijekom njega studenti su  mogli doznati sve što ih zanima o sudjelovanju u Erasmus+ programu- stručnoj praksi i studijskom boravku u inozemstvu.

Prezentacije i informativni program održali su se na odabranim predavanjima, a svoje iskustvo prenijela je i studentica Mateja Špoljar.

Erasmus wants you


svibanj 2016. 
POSJET VLADIMIRA BUKVIČA, MSC, VIŠI PREDAVAČ SA VISOKE ŠOLE ZA RAČUNOVODSTVO, LJUBLJANA, SLOVENIJA

Od 4. do 6. svibnja 2016. u okviru programa Erasmus+ našu ustanovu posjetio je Vladimir Bukvič, viši predavač sa Visoke šole za računovodstvo, Ljubljana, Slovenija.

Osim predavanja koje je gost predavač održao studentima druge i treće godine preddiplomskog stručnog studija dogovorena je i daljnja suradnja između RRiF Visoke škole i Visoke šole za računovodstvo.


travanj 2016.
POSJET HANDE UNSAL, DIPL.IUR SA ONDOKUZ MAYIS UNIVERSITY, SAMSUN, TURSKA

U okviru programa Erasmus+ (održavanje nastave) od 25. do 30. travnja 2016. posjetila nas je Hande Unsal, sa Ondokuz Mayis University, Samsun, Turska.

Tijekom boravka održala je niz predavanja studentima preddiplomskog stručnog studija iz područja međunarodnog investicijskog prava.


travanj 2016
POSJET SUZANE TOKIĆ, MSC, POREZNE STRUČNJAKINJE

U okviru programa Erasmus+ (održavanje nastave-osoblje pozvano iz tvrtke) od 11. do 15. travnja 2016. posjetila nas je Suzana Tokić, porezna stručnjakinja tvrtke ST konzultacije d.o.o. iz Kopra, Slovenija.

Tijekom boravka održala je predavanja studentima diplomskog studija na temu: “The fight against tax fraud and the protection of the EU’s financial interests” (Borba protiv poreznih prijevara i zaštita financijskih interesa EU).

tokic ST konzultacije


prosinac 2015. 
ERASMUS + info dan za studente

Prije odlaska na zaslužne praznike studentima je održana prezentacija o mogućnostima sudjelovanja u programu ERASMUS + kroz studijski boravak i obavljanje stručne prakse.


rujan 2015. 
ODRŽAN ERASMUS INFO DAN 
ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

16.9. održan je Erasmus info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentrane mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+.


svibanj 2015.
POSJET SA THE GLIWICE ACADEMY OF ENTREPRENEURSHIP

U okviru programa Erasmus+ od 25. do 29. svibnja posjetila nas je rektorica The Gliwice Academy of Entrepreneurship  dr. Alina Vogelgesang.

Dr. Vogelgesang tijekom boravka održala je niz predavanja te se susrela sa predstavnicama RRiF Visoke škole Martinom Herceg Rendeli i Vlatkom Kovač. Tijekom zajedničkog sastanka razmijenjena su iskustva rada ustanova i dogovorena daljnja suradnja u zajedničkim međunarodnim projektima.

martina-alinaalina-vlatka


svibanj 2015. 
ERASMUS + info dan za studente

14. svibnjastudentima je održana prezentacija o mogućnostima sudjelovanja u programu ERASMUS + kroz studijski boravak i obavljanje stručne prakse.

Prezentacija-studenti Erasmus+


travanj 2015.
NEFORMALNI SASTANAK Erasmus koordinatora u Dubrovniku

28. travnja na Sveučilištu u Dubrovniku održan  je neformalni sastanak Erasmus koordinatora ustanova koje sudjeluju u programu Erasmus+. Tijekom sastanka najavljene su nove aktivnosti i kroz neformalno druženje razriješene neke nedoumice oko provođenja programa.

Iz Agencija za mobilnost i programe EU najavljeno je i da se uskoro mogu očekivati rezultati natječaja za 2015. godinu!
Veselimo se novim mobilnostima!!

IMG_20150428_145823'' IMG_20150428_145823'


siječanj 2015. 
ERASMUS + info dan za studente

21. siječnja studentima je održana prezentacija o mogućnostima sudjelovanja u programu ERASMUS + kroz studijski boravak i obavljanje stručne prakse.

Prezentacija-studenti Erasmus+


rujan 2014. 
ODRŽAN ERASMUS INFO DAN 
ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

14.9. održan je Erasmus info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentrane mogućnosti sudjelovanja u programu Erasmus+.


rujan 2014. 
POSJET IZ LITVE

29. rujna našu visoku školu posjetile su predstavnice litvanskog Žemaitijos Kolegija Rimante Jocyte, Grazina Petreikiene i Jolanta Petreikiene.

Tijekom posjeta gošće su se upoznale sa studijskim programom naše VŠ te se susrele s predavačima naše VS.

S predavačima su razmijenjena stručna iskustva, te je uspostavljena daljnja suradnja naših ustanova u okvir Erasmus+ programa.


svibanj  2014.   
PREDAVAČI RRiF VŠ NA INSTITUTO POLITECNICO de Viana do Castelo

preuzmi

U okviru Erasmus programa dekanica RRiF Visoke škole dr. sc. Đurđica Jurić i članica ureda za među­narodnu suradnju RRiF VŠ Jasna Vuk, posjetile su u svibnju ove godine portugalsku visokoškolsku usta­novu Instituto Politecnico de Viana do Castelo. IPVC je osnovan 1980. godine i obuhvaća šest visokih škola smještenih u sjevernom dijelu Portugala u kojima se izvode preddiplomski i diplomski stručni studiji.

U regiji Alto Minho IPVC je pokretač istraživačke su­radnje s javnim i privatnim sektorom, ali istodobno ra­zvija suradnju s domaćim i inozemnim sveučilištima i veleučilištima. Upravo u okviru ove suradnje profeso­rice RRiF Visoke škole boravile su tjedan dana na IPVC-u s ciljem razmjene iskustava u području međunarod­ne razmjene nastavnog osoblja i stvaranju platforme za daljnju suradnju – posebice kada je riječ o razmjeni studenata u okviru programa – računovodstvo i finan­cije. IPVC je pokazao iznimno zanimanje za dolazak RRiF-ovih studenata. O mogućnostima studentske razmjene, konzultativne nastave na engleskom jeziku i smještaja u jednoj od četiri rezidencije IPVC kampu­sa, s čelicima ove ustanove u samom sjedištu Viana do Castelo razgovarala je Jasna Vuk – koordinatorica Era­smus programa RRiF Visoke škole.

U jednoj od sa­stavnica IPVC – School of Business Sciences u Valenciji, dr. sc. Đurđica Jurić održala je niz pre­davanja iz područja računovodstva i po­reza. Posebni inte­res studenti su po­kazali za predavanje na temu The Impact of Value-Added Tax (VAT) on the Com­petitiveness of Croatian Tourism.

Kratki boravak i uključivanje u radne i nastavne procese Instituta Politecnico de Viana do Castelo, pri­donijeli su donošenju zajedničkog zaključka kako su problemi visokog obrazovanja u obje zemlje gotovo istovjetni, a nezaposlenost mladih jedno od gorućih problema portugalskoga i hrvatskoga gospodarstva.
I na kraju, međusobna suradnja ove dvije institucije podignuta je na višu razinu te je dogovorena mobilnost nastavnog osoblja za sljedeću akademsku godinu.


lipanj 2014. 
POSJET IZ SLOVENIJE

Od 2. do 7. lipnja RRiF Visoku školu posjetile su predstavniceEkonomske šole Celje, Višje strukovne šole iz Celja, Slovenija Mojca Sendelbah i Marjana Leva Bukovnik.

Tijekom posjeta gošće su se upoznale sa studijskim programom naše VŠ te se susrele s Dekanicom i drugim predavačima. Također su sudjelovale i na 15-toj konferenciji Računovodstvo i Menadžment2014 i upoznale se s radom Udruge “Hrvatski računovođa”.

Tijekom posjeta dogovorena je daljnja suradnja naših ustanova u okvir Erasmus+ programa.


lipanj 2014. 
PREDAVAČ RRiF VŠ OTPUTOVAO NA ŽEMAITIJOS KOLEGIJU U LITVI

i0XOAVFY6

U okviru programa Erasmus (The Erasmus Programme), Ante Vidović, predavač naše Visoke škole, sudjelovati će na International Week INTERCULTURAL DIALOGUE 2014Međunarodnom tjednu interkulturalnog dijaloga 2014., od 12. do 16. svibnja.

Navedeni Program održati će se u gradu Rietavasu, u okrugu Telšiu u Litvi, u organizaciji Žemaitijos Kolegija.


svibanj 2014. 
POSJET IZ BUGARSKE

Od 4. do 10. svibnja RRiF Visoku školu posjetio je dr. Plamen Ivanov Petkov, izvanredni profesor D. Tsenov Academy of Economics.

preuzmi (1)

Tijekom posjeta dr. Petkov održao je nastavu studentima prve godine studija u okviru kolegija Poslovna statistika te se susreo s   dekanicom i predavačima RRiF Visoke škole kao i Erasmus koordinatorom. 


ožujak 2014. 
ODRŽAN ERASMUS + INFO DAN

12.3.održan je Erasmus+ info dan te je studentima svih studijskih godina predstavljen novi program Europske unije za obrazovanje osposobljavanje, mlade i sport za razdoblje ERASMUS +.
 IMG_7070IMG_7068


prosinac 2013. 
ERASMUS ISKUSTVO 

Svoje iskustvo o sudjelovanju u programu Erasmus na Ersamus danu sa studentima su podijelile  diplomantkinja Fakulteta Elektronike i Računarstva Tihana Delač i Lenny Kubatov, studentica Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszék, Mađarska.

Svi zainteresirani mogli su čuti kako se snaći prvih dana, naći smještaj, naučiti jezik i dobro se provesti, ali i ono najvažnije – koja su nova iskustva stekle, nove vidike i kako su prihvatile nove kulture i načine života.

  1. Moje Erasmus iskustvo - Lenny Kubatov

studeni 2013. 
POSJET IZ POLJSKE

Od 11. do 15. studenog RRiF Visoku školu posjetile su predstavnice partnerske ustanove Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości (The Gliwice Academy of Entrepreneurship) iz Gliwica, Poljska.

DSCN6075

Tijekom posjeta održano je predavanje dr Urszule Michalik na temu Cross-cultural communication in the world of business.

Uz ovo zanimljivo predavanje, prodekanica  dr Mirosława Michalska-Suchanek i financijska menadžerica Wyższa Szkoła Przedsiębiorczości Dorota Knopf održale su i sastanak s Dekanicom i upravom naše Visoke škole te su postavljeni temelji za daljnu uspješnu suradnju u ostvarivanju novih projekata.


rujan 2013. 
POSJET IZ BUGARSKE

Od 16. do 22.rujna RRiF Visoku školu posjetila je dr. Anastasiya Aleksandrova Marcheva iz Odjela za međunarodno planiranje D. Tsenov Academy of Economics

240

Tijekom posjeta dr. Marcheva održala je niz susreta sa dekanicom i predavačima RRiF Visoke škole kao i Erasmus koordinatorom.

Tijekom posjeta dogovoreni su daljnji kontakti oko ostvarivanja zajedničkih projekata.


svibanj 2012. 
ODRŽAN ERASMUS INFO DAN 
ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

160x120-P1010001
30.5.održan je Erasmus info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentrane mogućnosti sudjelovanja u program Erasmus – individualna mobilnost.


travanj 2012. 
PREDAVANJE U OKVIRU ERASMUSA

19.4. održalo se prvo predavanje u okviru Erasmus programa na našoj ustanovi.

fkpv_logo
Predavač
:  mr. Tatjana Dolinšek,Republiak  Slovenija,  Fakulteta za komercialne in poslovne vede, Celje.
Tema: Slovenski računovodstveni standardi

  1. Slovenski računovodstveni standardi - prezentacija

svibanj 2012. 
ODRŽAN ERASMUS INFO DAN 
ZA NASTAVNO I NENASTAVNO OSOBLJE

30.5.održan je Erasmus info dan za nastavno i nenastavno osoblje te su im tom prilikom prezentrane mogućnosti sudjelovanja u program Erasmus – individualna mobilnost.


studeni 2011. 
ODRŽAN ERASMUS INFO DAN

30.11.održan je Erasmus info dan te je studentima svih studijskih godina predstavljen program za cjeloživotno obrazovanje i potpogram Erasmus.

  1. ERASMUS info